Mazraoui over Sturm Graz: "Met deze groep zijn er geen excuses"

16 juli 2018, 13:03

Als het aan Noussair Mazraoui ligt, heeft Ajax geen enkele excuses om niet te winnen van Sturm Graz. De middenvelder annex rechtsachter vindt dat de Amsterdammers de volgende voorronde van de Champions League moeten bereiken ten koste van de Oostenrijkers. "Met de selectie die we nu hebben, zijn er geen excuses. Het moet gewoon gebeuren", vindt hij.

Dat vertelt hij op de clubsite. "Kwalitatief hebben we een heel goede groep. Qua leeftijd is het denk ik nog wat beter in balans dan vorig jaar. Er komt meer ervaring. Dat is goed voor jonge jongens zoals ik. Ik vraag veel aan de oudere jongens. Met Siem had ik het bijvoorbeeld laatst over duelkracht. Hij zegt dan: kracht is belangrijk, maar slimmigheid is nog belangrijker. Tegen Anderlecht draaide een spits bij me weg. 'Geef hem juist wat meer ruimte', zei Siem. 'En als hij gaat draaien, pak je hem.' Dat zijn goede tips."

Met die tips wil Mazraoui zich blijven ontwikkelen in het eerste team van Ajax. "Ik zat op de bodem, ben omhoog geklommen en nu wil ik blijven klimmen. Steeds hoger", is hij ambitieus. Toch is de jeugdexponent ook nederig. Een plek op het middenveld heeft hij gezien de concurrentie van onder andere Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Lasse Schöne voorlopig uit zijn hoofd gezet.

"Tegen Anderlecht stond ik rechtsback en ik denk dat dat de positie is waarop ik me moet focussen. Op het middenveld kom ik het beste tot mijn recht, maar sta met net zoveel plezier in de verdediging. Zolang zit ik nog niet bij de selectie, hè. Ik kan geen plek opeisen. Iedere minuut speeltijd pak ik met beide handen aan", verzekert hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen