WK-dagboek 33: huldigingen, Blatter en stelende bobo's

16 juli 2018 – In zowel Frankrijk als Kroatië stonden ze een dag na de finale op met een kater. De Fransen vanwege het grote feest, de Kroaten vanwege het sportieve resultaat. Toch was er bij thuiskomst grote trots op de ploeg van Zlatko Dalic, die prachtig werd onthaald. Verder was het de dag van de (stelende) bobo's en de huldiging van wereldkampioen Frankrijk. Dat en meer in het allerlaatste dagboek over het WK. 

WK-dagboek 33: huldigingen, Blatter en stelende bobo's

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De wereldkampioen is weer thuis
Frankrijk zette maandag weer koers richting huis na de gewonnen WK-finale. De kersverse wereldkampioen werd door straaljagers begeleid naar de landingsbaan, waarna een na een tocht door Parijs de huldiging op de Champs-Elysées plaatsvond. Ook werd de selectie in het presidentieel paleis ontvangen door president Emmanuel Macron.

Kroatië met trots onthaald
Kroatië mag dan wel geen wereldkampioen geworden zijn, het ontvangst terug in eigen land was er niet minder om. Al op het vliegveld werd de spelersgroep opgewacht door supporters en pers. Daarna volgde een rondrit door de stad waarbij de selectie opnieuw werd toegejuicht door massaal toegestroomde fans.

Blatter haalt uit
Sepp Blatter, de oud-voorzitter van de FIFA, was al heel lang tegenstander van de VAR. Volgens hem heeft het geen toegevoegde waarde. Hoewel hij in een tweet eerst uiteraard de grote complimenten gaf aan Rusland, of beter gezegd Vladimir Poetin, haalde hij daarna nog even uit naar de VAR. "De hemel huilde voor Kroatië en vanwege de beslissing van de VAR", doelde hij op de regen die na het laatste fluitsignaal viel. Blatter mag dan wel 82 jaar zijn, scherp is hij nog zeker. 

Engelse en Franse metro's vernoemd
In Frankrijk kon je maandag in de metro stappen naar een zestal nieuwe stations in Parijs. Onder meer op de Victor Hugo Lloris en Deschamps Elyséés-Clémenceau kon je uitstappen. Het is een eerbetoon aan de Franse prestatie op het WK. In Engeland volgden ze het voorbeeld: tot en met dinsdag gaat het stadion Southgate door het leven als Station Gareth Southgate. 

Er wordt wél gevoetbald
Een dag na de allerlaatste WK-wedstrijd wordt er bijna gewoon alweer gevoetbald in Rusland. En wel op het tweede niveau, waar ook gewoon duels worden gespeeld in stadions waar WK-duels waren. In de Mordovia Arena, waar bijvoorbeeld duels van Denemarken en Portugal wederen afgewerkt, staat dinsdag de wedstrijd tussen Mordovia Saransk en Nizhny Novgorod. Zou het net zo druk zijn als een paar weken geleden?

Stelende FIFA-dame
De tijd dat stokoude mannetjes geld in hun zak steken als andere bobo's even niet kijken, ligt met de nieuwe transparantie van de FIFA voor zo ver we weten achter ons. Maar dat wil niet zeggen dat er niet gejat wordt: wat te denken van deze dame die een rol vervult op het podium. Voor het oog van de hele wereld steekt ze zogenaamd ongezien een medaille in haar zak. Maar dat ongezien lukte niet zo goed...

Reacties

Eredivisie

gerelateerd