NEC vaart financieel wel bij transfers van Groeneveld en Kadioglu

16 juli 2018, 17:21

NEC kent financieel gezien een uitstekende zomer. Nadat eerder Arnaut Groeneveld werd verkocht aan Club Brugge, kwam daar afgelopen weekend de transfer van Ferdi Kadioglu bij. Sportief gezien een aderlating, maar financieel twee mooie transfers. "Doordat we nog een jaar Eerste Divisie spelen, zaten we toch met een financieel gat. Door deze transfersommen kunnen we het spelersbudget redelijk op peil houden", vertelt directeur Remco Oversier.

Volgens hem zijn de transfersommen voor de spelers 'uitzonderlijk' voor een club als NEC. Ook zijn er clausules bedongen, vertelt hij tegenover De Gelderlander. "Als de speler wordt doorverkocht krijgen we daarvan een percentage, bovenop de opleidingsvergoeding waar we recht op hebben." Eerder werden ook Jay-Roy Grot, Anthony Limbombe en Alireza Jahanbakhsh voor mooie transfersommen verkocht de laatste drie zomers. 

"Ferdi kon en wilde naar de absolute top. Zodra er dan bepaalde bedragen op tafel komen, is zo'n jongen voor ons niet meer te houden. Dan kunnen we alleen maar onwijs trots zijn", legt Oversier uit waarom ze de jeugdinternational lieten gaan. De jonge middenvelder gaat bij Fenerbahçe spelen en trainer onder Phillip Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen