Kuipers baalde van finalerol en snapt keuze Pitana

16 juli 2018 – Voor scheidsrechter Björn Kuipers was het mislopen van de WK-finale een forse teleurstelling. De arbiter was bezig aan zijn laatste grote internationale toernooi en hoopte op de eindstrijd in Rusland, maar kreeg tijdens die wedstrijd slechts de rol als vierde official. Toch had hij ook wel weer begrip voor die keuze.

Kuipers baalde van finalerol en snapt keuze Pitana

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Je droomt er als scheidsrechter natuurlijk van om een WK-finale te fluiten. Helaas was me dat niet gegund", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat is jammer voor mijn team en voor mezelf. Al kon ik er wel begrip voor opbrengen. Er waren dit toernooi zoveel goede scheidsrechters dat het lastig was om een keuze te maken." Bovendien was het feit dat het duel werd gespeeld tussen twee Europese ploegen, ook niet gunstig voor de arbiter. Dat hij na de teleurstelling van het mislopen van de WK-finale alsnog werd aangesteld als vierde official, zag hij wel als eervol.

In die bewuste finale ging het juist heel vaak over Néstor Pitana, die de leiding had over het duel en besloot om Frankrijk een penalty te geven. Een beslissing waar veel ophef over kwam. Kuipers snapte dat zijn collega besloot om wél een strafschop toe te kennen. "Als de bal naar de hand gaat -en dat deed-ie- dan is het een strafschop", vond Kuipers, die zich wel kon vinden in het feit dat het inderdaad dubieus was.

In totaal had Kuipers de leiding over vier wedstrijden in Rusland: Egypte - Uruguay, Brazilië - Costa Rica, Spanje - Rusland en Engeland - Zweden. In de finale was hij dus vierde official.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd