Koeman: "Ook dit WK heeft bewezen dat niets onmogelijk is"

17 juli 2018, 10:00

Ronald Koeman vindt dat de spanning ontbrak op het wereldkampioenschap, maar het toernooi geeft de bondscoach ook houvast voor de toekomst van Oranje. "Ook dit WK heeft wederom bewezen dat niets onmogelijk is, kijk naar Kroatië", aldus Koeman.

Koeman bekeek voornamelijk naar de manier van voetballen van de WK-deelnemers. "Ik moet eerlijk zeggen dat er niet veel wedstrijden waren waarbij je op het puntje van je stoel zat", zegt de bondscoach in gesprek met 538. "Het was moeizaam, een aantal landen kon niet brengen wat iedereen verwacht had. Er was ook een aantal verrassingen, dat maak het toernooi altijd wel leuk."

Voor het Nederlands elftal begint in september een nieuwe cyclus, met onder andere de start van de gloednieuwe Nations League. Tegenstander: wereldkampioen Frankrijk. "Zij zijn niet voor niets wereldkampioen, zonder echt groots en mooi voetbal te spelen wat bijvoorbeeld België deed. Maar Frankrijk was wel de sterkste, met een ontzettend sterk team. Als wij beter willen worden, moet je ook dit soort landen treffen en weet je of je aan de goede kant zit."

Door het missen van het WK vierden de Oranje-internationals vakantie. Er waren spelers die hun vakantiekiekjes deelden op social media, wat weer tot kritiek leidde. Koeman: "Op het moment dat Nederland zich niet voor het WK plaatst, betekent dat spelers of andere betrokkenen een andere invulling geven aan de zomer. Als spelers ervoor kiezen om iets op social media te zetten, heb ik daar geen problemen mee."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen