FIFA nomineert achttien goals voor mooiste WK-doelpunt

17 juli 2018, 10:26

De FIFA heeft achttien goals geselecteerd die in aanmerking komen voor het mooiste WK-doelpunt. Onder meer Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Lionel Messi maken kans om James Rodrigues op te volgen. De Colombiaan maakte op het WK in Brazilië het mooiste doelpunt van het toernooi.

Tot komende maandag (23 juli) kan iedereen zijn stem uitbrengen op de website van de FIFA. Het is voor de vierde keer dat fans hun doelpunt van het toernooi kunnen kiezen. Argentijn Maxi Rodriguez (2006), Uruguayaan Diego Forlan (2010) en James in 2014  gingen al eens met die eer aan de haal. Op huidige shortlist staat twee keer de naam van Denis Cheryshev, de Rus maakte twee fraaie treffers. Een in de WK-opener tegen Saudi-Arabië, en een in de kwartfinale tegen Kroatië. Hij is de enige met een dubbele nominatie.

Op de lijst komt drie keer een Belg voorbij: Dries Mertens (tegen Panama), Adnan Januzaj (in de poulewedstrijd tegen Engeland) en Nacer Chadli (tegen Japan). Benjamin Pavard van wereldkampioen Frankrijk maakt met zijn doelpunt tegen Argentinië kans op extra succes.

Ronaldo is genomineerd voor zijn rake vrije trap tegen Spanje. Zijn rivaal Messi kende een teleurstellend, maar maakt kans op een eervolle vermelding met zijn doelpunt tegen Nigeria. Modric solliciteert naar de prijs vanwege zijn doelpunt tegen Argentinië

Stem hier voor het mooiste WK-doelpunt

Bekijk ook: FCUpdate.nl maakte al een selectie van de vijf mooiste doelpunten van het WK

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen