KNVB gaat experimenteren met ABBA-systeem bij penalty's

17 juli 2018, 17:51

De KNVB gaat het aankomende seizoen experimenteren met twee nieuwe spelregels. Strafschoppenseries zullen genomen worden volgens het ABBA-principe en ook teamofficials, bijvoorbeeld trainers of verzorgers, kunnen gele en rode kaarten krijgen.

Bij de ABBA-procedure begint team A met een strafschop, is dan team B twee keer aan de beurt, en vervolgens weer team A twee keer, en zo verder. De eerste keer dat deze regel in werking treedt is wanneer de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord op 4 augustus in een gelijkspel eindigt. "De verwachting is dat met deze procedure beide teams een gelijkere kans hebben op het winnen van de strafschoppenserie, omdat de druk eerlijker verdeeld wordt over spelers van beide teams", zo stelt de KNVB op de officiële website.

Kaarten en vierde wissel

Ook geldt vanaf komend seizoen in het betaald voetbal dat teamofficials, zoals de trainer, teammanager en verzorger, een gele en rode kaart kunnen krijgen. "De experimenten zijn voorgesteld door de IFAB, de internationale spelregelcommissie. Omdat de KNVB een aanjagende rol wil blijven spelen in de innovatie van het voetbal, worden de spelregels komend seizoen getest in het Nederlandse voetbal", is de uitleg van de voetbalbond.

Daarnaast is het vanaf komend seizoen eveneens mogelijk om tijdens een verlenging in vierde wissel toe te passen. Dit gaat voor zowel het betaald voetbal als het amateurvoetbal gelden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen