Sneijder kritisch op VAR: "Vraag me af wat je er aan hebt"

17 juli 2018, 19:43   Bijgewerkt: 17 juli 2018, 20:02

Wesley Sneijder weet niet of de videoarbitrage wel zo'n goede ontwikkeling voor het voetbal is. De middenvelder van Al-Gharafa zag tijdens enkele WK-wedstrijden, waaronder de finale, niet direct de meerwaarde van het systeem. 

Tijdens de finale tussen Frankrijk en Kroatië kende scheidsrechter Néstor Pitana na bestudering van beelden een penalty toe aan de Fransen. Sneijder bekeek dat duel voor de televisie en was niet overtuigd van het optreden van de VAR." Is het wel zo voordelig, is het wel een uitkomst voor het voetbal? Ik betwijfel het. Als je ziet dat in de finale een beslissing wordt genomen waarover nog steeds de meningen verdeeld zijn, dan vraag ik me af: wat heb je er dan aan?", zegt hij in gesprek met de NOS.

Volgens de Nederlandse middenvelder zal de discussie er namelijk altijd blijven. "De ene scheidsrechter legt de bal na het zien van de beelden wel op de stip en de ander niet. Dus ik denk dat je nog steeds uit moet gaan van het spelletje en dat is op het moment zelf beslissen", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen