PEC Zwolle lanceert groeiplan en gaat voor twintig miljoen

18 juli 2018, 08:15   Bijgewerkt: 18 juli 2018, 08:51

PEC Zwolle gaat kijken of het in de komende vijf jaar een nieuw plan kan opzetten om structureel te groeien naar de subtop van Nederland. In de periode van 2019 tot en met 2024 wil de club een bedrag van twintig miljoen euro ophalen om daarmee het groeiplan om naar de plekken vier tot en met acht op te zetten. Dat staat op de clubsite.

"Sportief heeft PEC Zwolle sinds het kampioenschap in 2012 een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Ondanks relatief weinig middelen, heeft de club zich middels creatief en kundig handelen opgewerkt van promovendus tot middenmoter in de Eredivisie", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp.

"Als club staan we nu op een t-splitsing. Zijn we tevreden met hoe het gaat, of zetten we de schouders er met elkaar onder en proberen we de volgende stap te zetten? Op basis van het recent gehouden onderzoek valt te concluderen dat er in Zwolle nog een nieuw hoofdstuk geschreven kan worden. Daarbij heeft dit onderzoek rekening gehouden met tal van facetten zoals de waarde van de spelersgroep, het verzorgingsgebied en de fanbase, de commerciële ontwikkeling van de regio, de interne organisatie en de potentiele stadionbezetting", aldus de 'TD'.

Die komende zes maanden wordt gekeken of er draagvlak is onder supporters, sponsoren en investeerders. In de zomer van 2019 gaat het plan - dat volgens voorzitter Adriaan Visser géén overname is - bij voldoende interesse in werking. Visser: "PEC Zwolle is een ambitieuze club, zowel de mannen op het veld als de directie en interne organisatie willen zich ontwikkelen en niet stil blijven staan. Vandaar dat wij met elkaar uitspreken, wat goed is, moet beter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen