FC Utrecht past structuur aan en benoemt De Jong tot manager

18 juli 2018, 08:45   Bijgewerkt: 18 juli 2018, 09:35

Jean-Paul de Jong is met ingang van het nieuwe seizoen manager van FC Utrecht. Hij is daarmee niet langer hoofdtrainer, maar blijft eindverantwoordelijk. De club benoemt Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys tot veldtrainers. Zij worden verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen en de voetbalinhoudelijke ontwikkelingen.

"Na het vertrek van Erik naar Ajax is Jean-Paul hoofdtrainer geworden en is het ons gelukt de lijn door te trekken", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam tegen Voetbal International. "We gingen als zesde de winterstop in en zijn als vijfde geëindigd. Niettemin hebben we deze zomer uitgebreid geëvalueerd."

In overleg besloten De Jong en Zuidam aanpassingen te doen in de structuur. "Marinus en Rick zijn vanaf nu als veldtrainers verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen en de voetbalinhoudelijke ontwikkeling. Jean-Paul is en blijft eindverantwoordelijke en is uiteraard nauw betrokken bij alle processen in een monitorende rol, met Luc Nijholt als zijn assistent."

Aan de buitenkant verandert er weinig bij Utrecht. Zuidam: "We hadden op dezelfde voet verder kunnen gaan, aangezien er deels al zo werd gewerkt in de technische staf. Alleen denken we dat er nog meer in zit, zeker nu er meer duidelijkheid is. Garanties heb je niet, maar iedereen voelt zich hier prettig bij. Ook Jean-Paul."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen