Ook fans van Sevilla zijn boos: boycot op Super Cup

18 juli 2018, 11:11

Sevilla is boos op het besluit van de Spaanse bond (RFEF) om de Super Cup over één wedstrijd te laten spelen. De clubleiding uitte al zijn onvrede en nu heeft ook de fanatieke aanhang een boycot aangekondigd. Sevilla treft op 12 augustus FC Barcelona in het Marokkaanse Tanger, maar is het sinds 1982 traditie dat de Spaanse Super Cup over twee wedstrijden wordt gespeeld.

Volgens Sevilla heeft de RFEF alleen aan de belangen van Barcelona gedacht. De bond beargumenteerde eerder dat het besluit was genomen vanwege het drukke programma van beide clubs. Sevilla staat drie voorrondes van de Europa League te wachten, willen de Andalusiërs het hoofdtoernooi bereiken. Barça speelt op 4 augustus de International Champions Cup tegen AS Roma.  Aanvankelijk stond het heenduel van de Super Cup voor 5 augustus gepland.

'Dit besluit is te laat genomen en bovendien is dit slecht gecommuniceerd', staat in het statement van Biris Norte, de ultra's van Sevilla. 'Er is alleen gedacht aan de economische belangen van één club. Er is voorrang gegeven aan een vriendschappelijke wedstrijd in San Francisco.'

Sevilla sprak vorige week al van gebrek aan respect richting de club en de fans. Volgens de Rojiblancos is het besluit van de RFEF onrechtvaardig. Het heenduel, in het stadion van Sevilla, was onder ander opgenomen in het seizoenskaarthouderspakket.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen