Kongolo staat versteld: "Omdat Heerenveen zo'n grote club is"

18 juli 2018 – Al op zijn zestiende verliet Rodney Kongolo Feyenoord voor Manchester City. Vier jaar later is de nu twintigjarige middenvelder terug in Nederland. SC Heerenveen legde hem woensdag voor vier jaar vast. "Het is heerlijk om weer in Nederland te zijn, want dit blijft natuurlijk mijn thuis", reageert Kongolo.

Kongolo staat versteld: "Omdat Heerenveen zo'n grote club is"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik kan niet wachten om in de Eredivisie te laten zien wat ik kan en ben er trots op dat ik dit bij een grote club als sc Heerenveen mag doen. Ik wil hier een betere speler worden", zegt de jeugdinternational op de website van zijn nieuwe club. "Ik volg natuurlijk de wedstrijden in de Eredivisie, dus ik kende sc Heerenveen al wel."

Kongolo vervolgt: "Er hebben hier in het verleden veel grote spelers gespeeld. sc Heerenveen staat bekend om het opleiden van jonge spelers, dus ik denk dat het voor mijn carrière een goede stap is. Ook de manier van spelen spreekt mij erg aan." In Heerenveen zelf was Kongolo nog nooit geweest. "En ik sta versteld om eerlijk te zijn. Omdat sc Heerenveen zo'n grote club is, had ik niet verwacht dat Heerenveen een dorp was met maar 30.000 inwoners."

Het afgelopen seizoen speelde de Heerenveen-aanwinst op huurbasis voor Doncaster Rovers, dat speelt in de Engelse League One. Op het middenveld kan hij overal uit de voeten. "Het maakt mij niks uit of ik met de punt naar voren of de punt naar achteren speel. Ik ben een fysieke sterke speler en probeer altijd te voetballen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd