Veldtrainer Sarri praat liever over speelwijze dan over transfers

18 juli 2018, 17:20

Maurizio Sarri werd aangesteld als manager van Chelsea, maar wie denkt dat hij grootste transferplannen heeft, komt bedrogen uit. Sterker nog: de coach maakt zich niet druk over het beleid op de transfermarkt van The Blues. "Ik denk dat ik een van de weinige trainers ben die de transfermarkt maar saai vindt", vertelde hij tijdens zijn eerste officiële persconferentie.

Want uiteraard werd ook hem gevraagd naar de status van Eden Hazard en Thibaut Courtois, die naar verluidt op weg zijn naar Real Madrid. "Ik ben een veldtrainer, géén beleidsbepaler. Het interesseert me niet, dus ik wil het er ook niet over hebben", liet hij niets aan duidelijkheid te wensen over. Wel had hij al contact met zijn sterspelers - die hij wil houden bij Chelsea. "Maar dat was een telefoontje, ik wil mijn spelers face-to-face spreken."

Dát is waar Sarri wel over wilde spreken. Zijn trainingsvormen en speelwijze. "Je moet als trainer je eigen speelwijze doorvoeren. Ik speel natuurlijk iets ander voetbal en sommige spelers moeten nog terugkomen van het WK. Dus het zal wel even tijd kosten om een andere speelstijl door te voeren", aldus de coach, die tussen neus en regels door liet blijken dat het in elk geval aanvallender zal zijn dan onder zijn voorganger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen