Cocu boekt eerste oefenzege met Fener bij debuut Kadioglu

18 juli 2018, 18:56   Bijgewerkt: 18 juli 2018, 19:46

Trainer Phillip Cocu heeft met Fenerbahçe zijn eerste oefenwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Tegen de ploeg die afgelopen seizoen promoveerde naar de Premier League werd met 3-0 gewonnen. Aanwinst Ferdi Kadiuglu maakte zijn debuut namens de Turkse club, voor wie dit het derde duel in de voorbereiding was.

In de eerste helft waren aanvaller Giuliano (na een half uur spelen) en rechtsback Hasan Ali Kaldirim (vlak voor rust) trefzeker voor de formatie van Cocu, waar onder andere de zeer ervaren Martin Škrtel (33) en Volkan Demirel (36) in de basis begonnen.

In de tweede helft kwamen er veel andere spelers in het elftal van de Nederlandse coach, onder wie Carlos Kameni, Sener Özbayrakli en Ozan Tufan. Zo'n kwartier voor het einde betrad ook Kadioglu het veld, op de plek van Alper Potuk. Een minuut eerder had Tufan de eindstand overigens al bepaald op 3-0.

Voor Cocu is het de eerste oefenzege onder zijn leiding, nadat hij met Fenerbahçe eerder remiseerde tegen ?stanbulspor (1-1) en verloor van Lausanne Sports (2-1). Verder oefent hij voor de seizoensstart in elk geval nog tegen Feyenoord en Cagliari de komende weken.