President van Uruguay nodigt Griezmann uit om hem te bedanken

18 juli 2018, 19:52

Een opvallend bericht uit Uruguay: Tabaré Vázquez, de president van Uruguay, heeft de Fransman Antoine Griezmann uitgenodigd om hem persoonlijk te bedanken. Na de gewonnen WK-finale droeg de aanvaller de vlag van Uruguay, het land dat hij nota bene in de kwartfinale op het WK uitschakelde (2-0). Toch voelt het een beetje als zijn land, vertelde hij eerder.

Dat had te maken met zijn goede vriendschap met Diego Godin, ook de peetvader van zijn dochter, en het feit dat zijn werkgever Atlético Madrid vergelijkbaar voetbal speelt. Toen een fotograaf vroeg of hij wilde poseren met de vlag van Uruguay in zijn hand na de gewonnen finale, hield hij die vervolgens lang beet.

"Ik kan hem niet genoeg bedanken voor zijn gebaar tijdens zijn persbijeenkomst in Moskou, toen hij de vlag van ons land droeg", schrijft de president aan zijn Franse collega Emmanuel Macron. Wellicht komt Griezmann dus binnenkort langs in het Zuid-Amerikaanse land: wellicht komt zijn doelpunt en assist uit de halve finale nog ter sprake...

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen