Twente heeft nog acht spelers nodig voor komend jaar

18 juli 2018, 22:53

Doordat FC Twente woensdag officieel financiële zekerheid kreeg, kunnen de Tukkers eindelijk echt een grote slag slaan op de transfermarkt. Met het hoogste spelersbudget in de Eerste Divisie valt er na de komst van Xandro Schenk, Tim Hölscher en Wout Brama wellicht nog wel vuurwerk te verwachten. Er zijn namelijk nog acht á nieuwe spelers nodig met het oog op komend seizoen. 

Ongeveer 4,5 miljoen euro heeft FC Twente tot haar beschikking om de selectie op orde te krijgen. Roda JC en Sparta Rotterdam halen dat bij lange na niet, FC Dordrecht zit op een half miljoen euro. Dus dat Ted van Leeuwen veel telefoon kreeg na het positieve nieuws van FC Twente, is onmogelijk gek te noemen. "We hebben ineens 450 nieuwe vrienden, die allemaal makelaar van beroep zijn", vertelde hij tegenover RTV Oost.

"Die allemaal de meest geweldige spelers ter beschikking stellen die ongeveer van het salarisniveau Juventus zijn. Maar in wezen is er voor ons niet heel veel veranderd, behalve dan dat het geld wat meer gegarandeerd is. Het is niet zo dat er in een keer miljoenen liggen en dat wij maar splash the cash kunnen spelen. We moeten zuinig aan doen."

Hoewel er naast Schenk, Brama en Hölscher ook nog Ulrich Bapoh en Matt Smith werden gehuurd, moet er nog flink wat gebeuren. De selectie kende na de degradatie een enorme leegloop. Marino Pusic werkte eerder met een spelersgroep van maar twaalf spelers. "Toen ik kwam, had ik een aardige lijst met ervaren spelers en een paar jonge talenten, zoals Enes Ünal, die over een paar seizoenen weer veel geld opleveren. Dat Twente nodig om de schulden af te lossen. Maar van die spelers is er inmiddels een aantal verdampt", aldus de 'TD', die verwacht nog zeker acht á negen spelers nodig te hebben voor het nieuwe seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen