Tadic en Blind moeten de Ajax-talenten een prikkel geven

19 juli 2018, 07:57   Bijgewerkt: 19 juli 2018, 08:02

Ajax spendeerde deze zomer miljoenen, maar de clubfilosofie met in het midden de jeugdopleiding mag niet lijden onder de Amsterdamse koopwoede. Dat stelt Erik ten Hag. "Dat is de cultuur van Ajax, dat blijft ook zo", aldus de trainer van Ajax. "Spelers als Tadic en Blind kunnen dat juist nog meer stimuleren. Zij kunnen jonge spelers naar een hoger niveau tillen."

Jarenlang hield Ajax de hand op de knip en koos het vaak voor eigen jeugd om vertrekkende spelers op te vangen. Deze zomer gooide Marc Overmars miljoenen op tafel voor Dusan Tadic en Daley Blind. Zij moeten de ontwikkeling van de Ajax-talenten stimuleren.

"Wij willen een prikkel geven aan jeugdige talenten", zegt Ten Hag tegen de NOS. "Ze kunnen zich verder ontwikkelen en succesvol zijn met Ajax. Blind en Tadic zijn spelers die niet in hun nadagen zitten, maar die nog gemotiveerd zijn. Die scherp zijn. Die nog wat willen bereiken en iets willen realiseren samen met ons."

Overmars onderstreept de woorden van Ten Hag: "Eigen jeugd blijft het allerbelangrijkste. Zelfopgeleide spelers moeten kansen krijgen, dat staat op één. Maar de komst van ervaren spelers is prettig, daar vragen onze jonge jongens ook om."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen