AS Roma verwacht veel van Kluivert: "Iedereen wilde hem hebben"

19 juli 2018, 13:54   Bijgewerkt: 19 juli 2018, 14:01

Justin Kluivert is donderdag officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club AS Roma. De verwachtingen zijn hoog gespannen rondom de tiener. Technisch directeur Monchi denkt dat de jonge international belangrijk wordt voor AS Roma: "Justin heeft ontzettend veel kwaliteit en is een directe versterking."

Kluivert maakte voor dik zeventien miljoen euro de overstap van Ajax naar de Italiaanse hoofdstad. Volgens Monchi was het niet gemakkelijk op de buitenspeler binnen te hengelen. "Iedereen wilde hem hebben." De eerste ontmoeting gaf de doorslag, vertelde de 'TD' tijdens de officiële presentatie. "Toen hebben we laten zien dat Roma voor zijn carrière de perfecte stap is."

De oud-Ajacied zelf is natuurlijk ook tevreden met zijn transfer. "Ik ga voor een ontzettend grote club spelen die zeer ambitieus is en wil blijven groeien." Kluivert verwacht veel van de Serie A en weet dat hij harder moet werken dan in eigen land. "Er zijn hier veel topclubs en er spelen veel topspelers. Ik wil laten zien wat ik kan en mijn waarde bewijzen voor de club. Het moet beter dan in Nederland en ik kan ook nog veel beter." 

Een van Kluiverts grote voorbeelden is Francesco Totti. "Hij is een legende bij deze club", weet de negentienjarige voetballer. "Ik hoop ooit, net als hij, van iedereen respect te krijgen. Eerst moet ik me op het veld gaan bewijzen." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen