SC Heerenveen slaat slag en pikt transfervrije Bednarek op

19 juli 2018, 15:59   Bijgewerkt: 19 juli 2018, 16:13

Filip Bednarek verruilt het gepromoveerde De Graafschap voor Friesland. De 25-jarige Pool gaat bij SC Heerenveen tussen de palen staan als stand-in van Warner Hahn. Hij tekent in het Abe Lenstra Stadion een contract voor twee seizoenen. Het wordt na FC Twente, FC Utrecht en dus De Graafschap zijn vierde Nederlandse werkgever. 

In de Eerste Divisie was hij twee jaar lang de betrouwbare doelverdediger van De Superboeren. De keeper speelde een belangrijke rol in de promotie naar de Eredivisie. Zijn contract liep in Doetichem af en nadat de goalie eerder al besloot niet te willen verlengen, besloot Henk de Jong dat ook na de promotie niet te doen. Daardoor kunnen de Friezen hem transfervrij overnemen. In het Abe Lesntra Stadion wordt hij vermoedelijk tweede keuze achter Hahn, die eindelijk weer helemaal fit is. Eerder deze zomer vertrokken Martin Hanssen en Wouter van der Steen uit Friesland, terwijl Jan Bekkema de derde keuze is.

Technisch directeur Gerry Hamstra is verguld met de komst van Bednarek: "Met Filip halen we een absolute winnaar in huis. Hij past bij onze speelstijl en is door zijn jaren bij FC Twente, FC Utrecht en De Graafschap bekend met het Nederlandse voetbal. De laatste twee seizoenen heeft Filip bovendien veel wedstrijden gespeeld en de nodige ervaring opgedaan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen