Jeugdig Ajax verliest in Engeland van Walsall

19 juli 2018, 22:30   Bijgewerkt: 19 juli 2018, 22:37

Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd in Engeland niet weten te winnen. Een jeugdige Amsterdamse ploeg ging met 0-2 onderuit tegen Walsall, dat uitkomt in de League One. Aanvaller Andy Cook maakte beide doelpunten voor de ploeg uit Engeland.

De B-ploeg van Ajax speelde een prima eerste helft, maar kon niet voorkomen dat het bij de rust toch tegen een achterstand aankeek. Cook opende in de 27ste minuut de score voor Walsall en dat bleek ook tevens de ruststand. In de tweede helft kreeg Dennis Johnsen een goede kans op de gelijkmaker, maar hij vond doelman Liam Roberts op zijn weg.

Net als voor rust had Ajax het meeste balbezit, maar was het uiteindelijk Walsall dat scoorde. Met zeventig minuten op de klok maakte Cook zijn tweede van de avond. De Amsterdammers hadden nog kunnen scoren via Kaj Sierhuis en Jurgen Ekkelenkamp, maar het doelpunt kwam er niet.

Voor Ajax zit het trainingskamp in Engeland er nu op. De ploeg van Erik ten Hag gaat zich voorbereiden op het treffen met Sturm Graz in de voorrondde van de Champions League van aankomende woensdag.

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, Schuurs, Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Siem de Jong, Gravenberch; Johnsen, Dolberg, Labyad