Ajax en Bergkamp zijn definitief van elkaar verlost

20 juli 2018, 12:15

Ajax en Dennis Bergkamp zijn definitief van elkaar verlost. Het contract van de voormalig assistent-trainer is per 1 juli ontbonden, nadat Ajax hem in december tegelijkertijd met het ontslag van Marcel Keizer op non-actief stelde. "We hebben een regeling getroffen", aldus Bergkamps advocaat Harro Knijf.

Bergkamp was in beroep gegaan tegen het besluit van Ajax. Hij kon zich niet vinden in de motivatie van de directie om hem de wacht aan te zeggen. Tot een arbitragezaak leidde het nooit, want Ajax regelde het zelf en kwam tot een akkoord over de afwikkeling van de zaak. "Als je een regeling treft, moet je niet piepen", zegt Knijff tegen Het Parool als antwoord oop de vraag of Bergkamp daar tevreden mee is.

In de ogenschijnlijk betere tijden was Bergkamp individueel trainer en lid van het veelbesproken technisch hart. Hij gold bij Ajax als 'cultuurbewaker'. Maar bij Edwin van der Sar en Marc Overmars nam het vertrouwen in Bergkamp af. Van der Sar sprak destijds in december van een verschil van inzicht over het te voeren technische beleid. Ajax zette Bergkamp op non-actief, maar moest hij worden doorbetaald. Naar verluidt kostte Ajax dat 25.000 euro per maand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen