Fortuna hoeft Oliseh geen promotiebonus te betalen

20 juli 2018 – Fortuna Sittard hoeft Sunday Oliseh geen promotiebonus te betalen. De ontslagen trainer claimde recht te hebben op een bedrag van 100.000 euro en startte daarom een arbitrageprocedure op. De arbitragecommissie wees dit af en stelde Fortuna in het gelijk. Oliseh trachtte eerder al via de juridische weg het ontslag ongedaan te maken, maar de Nigeriaan verloor ook die zaak.

Fortuna hoeft Oliseh geen promotiebonus te betalen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tijdens de mondeling behandeling stelde Fortuna dat Oliseh geen recht had op de promotiebonus, mede vanwege verwijtbaar handelen van Oliseh. Dat onderstreepte de arbitragecommissie in zijn uitspraak. Volgens de commissie is de bonus ter sprake gekomen tijdens de zitting waarin Oliseh zijn ontslag aanvocht. De arbitragecommissie oordeelde toen wel dat Oliseh nog recht had op 90.000 euro.

'De arbitragecommissie houdt bij het bepalen van de hoogte van deze vergoedingen geen rekening met de eventuele bonussen waar Oliseh recht op zou krijgen als Fortuna Sittard kampioen wordt of promoveert. Dat zijn te onzekere factoren om rekening mee te houden, terwijl Oliseh ook een aandeel heeft gehad in het ontstaan van de verstoorde verhoudingen en dus de ontbinding', luidt het oordeel van de arbitragecommissie.

Fortuna is blij met het oordeel. 'Met het vonnis in deze tweede zaak kan nu definitief een streep gezet worden onder deze vervelende en langslepende affaire. De sfeer in de spelersgroep is inmiddels zoals deze behoort te zijn en de club kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar het komende seizoen in de Eredivisie', staat in een verklaring van de club zelf.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd