Cerny traint weer mee: "Mijn herstelperiode was zwaar"

20 juli 2018, 15:26

Vaclav Cerny heeft een zware periode achter de rug, maar na acht maanden blessureleed traint de twintigjarige aanvaller weer mee met Jong Ajax. Deze week slot hij voor het eerst aan bij de kampioen van de Eerste Divisie. "Heerlijk vind ik dat. Echt bizar!", zegt de Tsjech.

"Ik moet nog wat stappen maken voordat ik ook kan aansluiten bij het eerste, maar het begin is er zeker. Soms sta ik op het veld tussen trapvorm en positiespel en denk ik 'JA! Ik ben er weer!", vertelt Cerny op de website van Ajax. In oktober viel hij een bekerduel met De Dijk uit met een knieblessure en was het seizoen abrupt voorbij. "Mijn herstelperiode was zwaar, maar het gaf me ook de tijd en ruimte om aan mezelf te werken. Zwaarder worden, aan mijn spiermassa werken, voldoende rust inbouwen."

Ineens was Cerny afhankelijk van anderen, en dat vond hij het ergste. "Ik ben gewend aan mijn zelfstandigheid en vind dat ook heel lekker. Dat er in de beginperiode van mijn herstel constant iemand bij me moest zijn, vond ik heel lastig. Ik heb veel met mezelf gepraat en zo min mogelijk met de buitenwereld. Ik wilde me honderd procent focussen op mijn herstel. Ik sleet mijn dagen volledig in de gym, waardoor ik soms bij mezelf dacht: 'ben ik eigenlijk nog wel voetballer?' Ik was voor mijn gevoel zo weinig bezig met voetballen. Dat waren de zwaarste momenten."

Maar de zon schijnt weer voor Cerny. Zodra de Tsjechisch jeugdinternational weer minuten gaat maken, doet hij dat met een ander nummer. Cerny gaat met nummer 32 spelen, in plaats van nummer 17. Dat rugnummer stond hij af aan Daley Blind. "Toen bekend werd dat Daley Blind zou terugkeren naar Ajax heb ik het er met de directie over gehad. Even later belde Daley me op. We kletsten wat over mijn herstel, waarna Daley me de situatie voorlegde. Hij wilde graag weer met nummer 17 spelen, zijn oude rugnummer. Dat deze situatie zich voordeed, voelde als een teken. Een symbool. Ik gun Daley zijn nummer en mezelf een frisse start. En die ga ik maken met rugnummer 32: het nummer waarmee ik in 2015 mijn debuut maakte. Alsof de cirkel weer rond is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen