Van Hintum: "De markt in Nederland is gek geworden"

21 juli 2018, 12:54

Bijna een compleet elftal trok Vitesse aan. Maar liefst negen nieuwe spelers streken deze zomer neer in Arnhem. Danhilo Doekhi (Ajax) en Khalid Karami (Excelsior) zijn de enige twee die al in de Eredivisie speelden. De overige zeven komen allemaal uit het buitenland. Vitesse had meer Nederlandse spelers op het oog, maar die bleken onhaalbaar.

Volgens technisch directeur Marc van Hintum wilden die spelers ook komen. "Maar de markt in Nederland is gek geworden. Omdat er bedragen van 3 à 4 miljoen werden gevraagd zijn we over de grens gaan kijken", zegt Van Hintum in De Telegraaf. "Het is jammer dat dat nodig is, maar uiteindelijk is kwaliteit leidend."

Voor Vitesse was het ook belangrijk om waarde toe te voegen aan de selectie. "Zodat we ook in de toekomst weer succes op de transfermarkt kunnen hebben. Met het contracteren van jonge spelers als Matus Bero, Hilary Gong, Max Clark en Doekhi denken we in de toekomst weer goede uitgaande transfers, zoals die van Milot Rashica, te kunnen maken."

Van Hintums grootste uitdaging was degelijke vervanging vinden voor de vertrokken Guram Kashia en Matt Miazga. "Dat stond stevig in zijn schoenen met deze twee ijzervreters, dus dat was een flinke uitdaging. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd met het contracteren van het jonge talent Doekhi, de van Chelsea gehuurde Jake Clarke-Salter, die wereldkampioen is geworden met Engeland onder 20, en de ervaren Rasmus Thelander. Een jongen die net zo'n ijzervreter is als Kashia en Miazga."

Bekijk hier ons transferoverzicht van de Eredivisie!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen