Dost blijft tóch bij Sporting en gaat zelfs verlengen

21 juli 2018, 12:14   Bijgewerkt: 21 juli 2018, 16:45

Bas Dost speelt ook komend seizoen bij Sporting Portugal. Sterker nog: de spits gaat zijn contract met jaar verlengen, wat hem tot medio 2021 in Lissabon houdt. Zijn toekomst was lang ongewis nadat de Dost en zijn teamgenoten waren aangevallen door hooligans van de club. Hij en een groep collega's behoorden tot een grote groep die wilde vertrekken. Maar nadat president Bruno de Carvalho werd weggestuurd, is er veel veranderd.

Carvalho speelde een discutabele rol. Hij zette de supporters op tegen de spelers. Maar hij is inmiddels van het toneel verdwenen en het merendeel van de vijftig hooligans die vorig seizoen verantwoordelijk waren voor de aanval zitten achter de tralies.

De nieuwe clubleiding kwam weer op een lijn met Dost. Ze werden het zelfs eens over een nieuw contract. "Ik ben hier nog niet klaar", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik wil nu alleen maar vooruit kijken Ik heb hier twee jaar geleden getekend en ben van deze club gaan houden. Het is een moeilijke tijd geweest, maar het gevoel dat ik hier op mijn plek ben overheerst."

Begin juni wilde Dost zijn verbintenis nog laten verscheuren. "Als ik mijn zaak had doorgezet, was er een reële kans dat ik het zou winnen na de aanval op mij. Dan was ik transfervrij de deur uit gelopen. Maar ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. Na de aanval waren er veel supporters die me hebben gesteund. Voor die mensen wil ik blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen