Emmen wint noordelijk onderonsje, Heracles gelijk tegen Münster

21 juli 2018, 17:04

FC Emmen heeft zaterdagmiddag vertrouwen getankt in het oefenduel met FC Groningen. Emmen won het weerzien met veel bekenden (0-1). Heracles Almelo leek op weg naar een oefennederlaag tegen Preussen Münster, maar voorkwam die op de valreep.

FC Groningen - FC Emmen 0-1

Het noordelijke onderonsje in Rolde werd een prooi voor FC Emmen. De promovendus kreeg in de slotfase een strafschop na een overtreding van Deyovaisio Zeefuik op Luciano Slagveer. Anco Jansen benutte het buitenkansje. Opvallend was dat Emmen-trainer Dick Lukkien Bora Miklic al na een kwartier naar de kant haalde. De Kroatische spits is op proef in Drenthe, maar de reden voor zijn minimale speeltijd is tot dusver onbekend.

Heracles Almelo - Preussen Münster 2-2

Heracles Almelo sloot zijn trainingskamp in Billerbeck af met een gelijkspel tegen Preussen Münster, dat speelt in de 3. Liga van Duitsland. De ploeg van Frank Wormuth vocht zicht terug van een 0-2 achterstand. Na doelpunten van Tobi Warschewski en Tobias Rühle produceerde Adrian Dalmau vlak voor rust de aansluitingstreffer. Het compleet veranderde elftal van Heracles maakte in de slotfase de gelijkmaker via Kristoffer Peterson.

Bekijk ook: Overzicht: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen