Ontevreden Groenendijk trekt niet teveel conclusies na verlies

21 juli 2018, 17:13

Ondanks de derde onverwachte nederlaag van ADO Den Haag in de voorbereiding, wilde coach Alfons Groenendijk geen paniek zaaien in aanloop naar de Eredivisie. Tegen TOP Oss verloor zijn elftal zaterdagmiddag met forse cijfers (0-3), toch bleef hij na het duel opmerkelijk rustig. "Ik loop lang genoeg mee in de voetballerij: dit zegt nooit zo veel."

Dat was zijn analyse tegenover Omroep West. Dat wilde overigens niet zeggen dat hij met het resultaat kon leven. "Dat je dit hier laat zien, is absoluut onacceptabel", wist hij. "Alleen het overkomt ons en er zijn oorzaken, maar daar wil ik me niet achter verschuilen. We zijn nog lang niet klaar voor de Eredivisie. Wat ADO momenteel is, is nog niet genoeg."

Voor grote paniek is het volgens de coach echter nog veel te vroeg. "Je geeft mensen een kans, jongens moeten speeltijd hebben. Daar is ook de voorbereiding voor. De tweede helft was nog meer een mix. Ik wil er dus nog niet teveel conclusies aan verbinden", aldus Groenendijk, die met name na de pauze veel wisselde.

Alleen topscorer Bjørn Johnsen werd al na ruim een half uur naar de kant gehaald. Volgens Groenendijk was dat exact volgens de afspraak gemaakt met de medische staf en had het niets te maken met een vermeende transfer naar AZ.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen