Feyenoord ondermaats ondanks knappe comeback tegen Cocu

21 juli 2018, 22:00

Feyenoord heeft op bizarre wijze gelijkgespeeld tegen Fenerbahçe. Zaterdagavond leek er een afstraffing te wachten voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst - die zelf afwezig was vanwege familiaire omstandigheden. Maar in de laatste tien minuten werd een 3-0 stand nog gelijk getrokken, onder aanvoering van Steven Berghuis. Toch was het zorgwekkend hoe Feyenoord in de eerste tachtig minuten voor de dag kwam.

Na ruim een kwartier voetballen was het namelijk al 3-0 voor de formatie van trainer Phillip Cocu. Elif Elmas opende de score en Óscar de Paula benutte na zeven minuten een strafschop na een lichte overtreding van Tyrell Malacia. Via een kopbal van uitgerekend Mathieu Valbuena, 1,67 meter groot (!), werd het na ruim een kwartier zelfs meteen 3-0 voor de Turken. Een pijnlijke afstraffing leek in de maak voor de Rotterdammers.

Robin van Persie, hij speelde tegen zijn oude ploeg, kwam amper in het spel voor van de Rotterdammers. Het in ere herstelde defensieve duo Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden oogde onzeker en jongeling Jordy Wehrmann lijkt nog niet klaar voor de opvolging van Karim El Ahmadi. De geruchten dat Jordy Clasie op een haar na rond is met Feyenoord, is wat dat betreft goed nieuws.

Goed nieuws kwam er niet na een half uur spelen. Na een heel lichte overtreding kreeg Fenerbahçe wederom een strafschop mee. Ditmaal wachtte De Paul nóg langer dan bij zijn eerste poging en greep Justin Bijlow knap in. Hij lag in de goede hoek en stopte de bal simpel. Toch hielden de Turken tot ze bijna alle spelers hadden gewisseld het initiatief. Pas in de laatste tien minuten gaven ze het initiatief compleet uit handen.

Comeback

En in die slotfase deed Feyenoord de wedstrijd volledig kantelen, met dank aan vooral Berghuis. Met extreem veel venijn schoot de zeer geïrriteerde aanvaller van buiten het zestienmetergebied raak, waarna hij niet veel later een knappe voorzet gaf op de lopende Jens Toornstra, die Feyenoords tweede binnenkopte. Diep in blessuretijd kreeg Tonny Vilhena een bizarre strafschop mee - zoals Feyenoord die eerder tegenkreeg -, waardoor Berghuis zelfs nog de gelijkmaker produceerde. Meteen daarna werd er afgefloten en werd een zeer zwak Feyenoord gespaard door de Turkse formatie van Cocu. 

Positieve punten waren het optreden van Bijlow; het feit dat Van Persie zeventig minuten op het veld stond en de veerkracht die de Rotterdammers toonden. Overtuigend was het spel echter geen seconde, al mag het excuus zijn dat de WK-gangers Renato Tapia, Sofyan Amrabat en Nicolai Jørgensen ontbraken en Ridgeciano Haps en Kenneth Vermeer (geblesseerd) niet van de partij waren.

Maar als Feyenoord op 4 augustus en goed figuur wil slaan tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal - Cocu's oude werkgever - zal het ondanks de remise een stuk beter moeten. Want van de goede dingen tegen FC Basel was alleen in de laatste tien minuten wat terug te zien. En toen had Fenerbahçe al het nodige gewisseld. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen