Van der Hoorn positief over Swansea: "Genoeg goede dingen"

21 juli 2018, 23:15   Bijgewerkt: 21 juli 2018, 23:55

Mike van der Hoorn bereidt zich met zijn club Swansea City voor op het nieuwe seizoen. Na de degradatie vanuit de Premier League moet de centrale verdediger zijn minuten maken in de Championship. De oefenwedstrijden tegen Genoa en 1. FC Magdeburg eindigden in een gelijkspel, maar zorgen maakt Van der Hoorn zich niet. 

"De eerste helft tegen Genoa speelden we erg goed", vertelt de 25-jarige verdediger op de website van de club. "We waren scherp en hadden veel balbezit." Toch eindigde het duel in een gelijkspel (1-1), waarna The Swans verloren na strafschoppen. "Ze verdedigden typisch Italiaans en daardoor raakten wij uit onze concentratie en maakten we de verkeerde keuzes."

Ook tegen het op papier veel mindere 1. FC Magdeburg, dat uitkomt op het tweede niveau van Duitsland, werd gelijkgespeeld. Toch is de oud-Ajacied positief over de ontwikkeling. "Ik denk dat we genoeg goede dingen kunnen meenemen uit de wedstrijd."

Het Swansea van Graham Porter, dat naast Van der Hoorn ook Luciano Narsingh en Leroy Fer in de selectie heeft, begint op 4 augustus aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Sheffield Wednesday. De doelstelling is ongetwijfeld om zo spoedig mogelijk weer terug te keren op het hoogste niveau, maar dat wordt ongetwijfeld een hevig karwei.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen