Van Geel: "De voetbalpiramide moet vandaag nog instorten"

22 juli 2018, 12:33

Martin van Geel heeft liever vandaag, dan morgen een nieuwe reservecompetitie. De Feyenoord-directeur wil af van de beloftenteams in de voetbalpiramide. Feyenoord zit zelf niet met zijn beloftenteam in de piramide, clubs als Ajax, PSV, AZ, FC Utrecht en Vitesse wel.

"De promotie en degradatie tussen profs en amateurs, de reden waarvoor die hele piramide is bedacht, is er nooit gekomen. Het merendeel van de profclubs doet er ook niet aan mee. Het is toch allemaal niet meer uit te leggen?", doet Van Geel zijn beklag aan Voetbal International. In zijn ogen ondervindt de Eredivisie de meeste negatieve effecten. "Het ergste is nog dat we onze clubs naar Manchester City en Chelsea jagen, omdat ze van de top en subtop geen spelers meer kunnen huren. Want die stellen de talenten nu op in de eerste divisie en amateurklassen."

Feyenoord heeft vanaf het nieuwe seizoen een eigen beloftenteam, die meedraait in een reservecompetitie. Als het aan Van Geel ligt, wordt dit een volwaardige reservecompetitie. "Een sterke tweede elftallen-competitie met de beste clubs", zegt hij. "Zet daar dan FOX Sports op met allerlei interviews er omheen. Maak een mooie entourage. Feyenoord 2 tegen Ajax 2. Ik voorspel je dat die competitie dik beter gaat scoren dan de Eerste Divisie op vrijdagavond. De piramide moet vandaag nog instorten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen