AZ wint en Friday ontpopt zich tot de opvolger van Weghorst

22 juli 2018, 16:26   Bijgewerkt: 22 juli 2018, 17:44

AZ heeft wederom een overwinning geboekt in de toch al zeer soepel lopende voorbereiding. Tegen het Belgische Zulte Waregem werd zondagmiddag met 0-1 gewonnen, dankzij een doelpunt van aanvaller Fred Friday. De Nigeriaanse spits die het afgelopen seizoen werd verhuurd aan Sparta Rotterdam profileert zich de hele voorbereiding als de opvolger van Wout Weghorst: hij maakte namelijk al zijn zesde treffer.

Daarmee hielp hij AZ bovendien aan de winst en bewees hij ook zichzelf een goede dienst. Voor de naar VfL Wolfsburg vertrokken spits is namelijk nog geen concrete vervanger gehaald. Desondanks won AZ onder andere al van Panathinaikos, Lokeren en het Zeeuws elftal en dus ook van Zulte. Bij afwezigheid van Thomas Ouwejan en Teun Koopmeiners (beiden lichtgeblesseerd) stonden onder andere Mats Seuntjes en de jongeling Owen Wijndal in de basis. Ook het jeugdige talent Myron Boadu deed weer mee vanaf het begin.

De linkeraanvaller kreeg na een half uur de eerste kans om te scoren, maar zag dat keeper Sammy Bossut redde. Na een uur spelen was de doelman op het zelfde doel - ditmaal AZ's Marco Bizot - ook scherp: tot twee keer toe redde hij op een inzet van Hamdi Harbaoui. Twee minuten later trof Fred Friday uit de draai wel doel: met zijn zesde treffer van de voorbereiding bracht hij AZ op voorsprong.

Omdat oud-Feyenoorder Thomas Buffel in de eindfase het vizier niet op scherp had bij de bezoekers, stapte het piepjonge AZ - met Guus Til als aanvoerder - als winnaar van het veld. Proefspeler Ricardo van Rhijn deed wederom een half mee bij AZ, aanwinst Dorin Rotariu zat nog niet bij de selectie van de Alkmaarders. De ploeg van John van den Brom gaat zodoende met een gevoel de voorronde van de Europa League tegen Kairat Almaty in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen