Van den Brom kritisch na zege: "Minste duel van voorbereiding"

22 juli 2018, 18:15

John van den Brom was ondanks de 0-1 overwinning van AZ bij Zulte Waregem zondagmiddag niet content met wat zijn ploeg had laten zien op Belgische bodem. Een kleine week voor de ontmoeting met Kairat Almaty in de Europa League was er volgende oefenmeester nog genoeg te verbeteren bij zijn elftal. "Dit was de minste wedstrijd van de voorbereiding die we hebben gespeeld."

Dat analyseerde de coach op het clubkanaal. "Natuurlijk waren het moeilijke omstandigheden, maar dat mag geen excuus zijn. Dit is niet genoeg om donderdag voor de dag te komen om uiteindelijk Europees te overleven. Dat moet beter: er gingen vandaag meer dingen niet goed, dan wel." Zo ontbrak het volgens de trainer aan diepte achter de laatste linie van de Belgen en ook was de passing daar naar toe ondermaats.

"Dat doen we normaal altijd goed, dus dan is het goed om aan te geven dat het beter kan en moet dan we momenteel laten zien. Donderdag wordt het moeilijker, want dan spelen we tegen een betere tegenstander. Dus is het goed om de boel op scherp te zetten", sprak Van den Brom, die over de hele linie wel tevreden was over de voorbereiding van AZ. 

Logisch, want zijn ploeg won - op de remise tegen FC Midtjylland (1-1) na - al haar oefenduels. Van den Brom - die overigens niet naar het resultaat kijkt in vriendschappelijke wedstrijden - kon dus tevreden zijn. "Overall, over de manier van spelen en fysiek, staat het. Alleen de finishing touch en de kwaliteit van de uitvoering moet omhoog."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen