De Heracles Almelo-keepers trainen met een bijzondere SSG-bril

22 juli 2018 – Bij Heracles Almelo wordt de voorbereiding gebruikt om op een bijzondere manier te trainen met de keepers. Tijdens het trainingskamp in het Duitse Billerbeck kregen goalies Michael Brouwer en Janis Blaswich uitvoerige oogmetingen en werd er getraind met een bijzondere bril op. Die zogenaamde Senaptec Strobe Glassesbril moet uiteindelijk bijdragen aan een betere reactiesnelheid, diepteperceptie en contrastzicht.

De Heracles Almelo-keepers trainen met een bijzondere SSG-bril

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Bij keepen komt veel meer kijken dan alleen maar ballen vangen. We evalueren continu wat en hoe we moeten trainen om elk individu naar een hoger niveau te krijgen", legt keeperstrainer Brian van Loo uit op de clubsite. "Dat doen we nu onder meer op deze innovatieve manier. Veel topsporters in grote sporten wereldwijd gebruiken deze bril om hun visuele informatieverwerking te verbeteren. Dat doen ze niet voor niets."

Met die bril worden de keepers de komende maanden ongeveer een half uur per week in de gaten gehouden. Hoewel het oogt als een zonnebril, hebben ze een bijzondere werking. Door continu te zorgen voor belemmeringen in het zicht van de keeper, wordt het brein van de doelmannen getriggerd om dat te verwerken. Zodra de bril wordt afgezet zal de reactiesnelheid, diepteperceptie en het contrastzicht daardoor verbeterd zijn.

"Door eerst met de bril te trainen, daarna zonder en dan weer met, kun je echt verschil ervaren", aldus Van Loo, die over drie maanden de eerste resultaten gaat toetsen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd