Fortuna geeft voorsprong weg tegen het Turkse Göztepe SK

22 juli 2018, 19:11   Bijgewerkt: 23 juli 2018, 10:12

Fortuna Sittard heeft het trainingskamp in Hoenderloo afgesloten met een gelijkspel tegen Göztepe SK (1-1). Dat was een kleine teleurstelling, omdat de gelijkmaker pas twee minuten voor het einde werd gemaakt door Axel Ngando, die de treffer van Lisandro Semedo ongedaan maakte. Bovendien speelde de Turkse ploeg al met een man minder, na de rode kaart van Alpaslan Özturk.

Sowieso had arbiter Dennis Higler zijn handen vol aan het duel zondagmiddag. Uit een door hem toegekende vrije trap schoot Alessandro Ciranni op de lat, niet veel later was het via een kopbal van Semedo alsnog 1-0 voor Fortuna Sittard. Dat met rust nog steeds die stand op de borden stond, was overigens wel mede te danken aan Aleksei Koselev. De doelman hield veel Turkse aanvallers van het scoren af.

Dat lukte lang in de tweede helft ook nog tegen de nummer zes van afgelopen seizoen in de Süper Lig, tot frustratie van onder meer Özturk. Hij pakte een rode kaart na een charge op Kai Heerings, ruim een kwartier voor tijd. Maar met een man meer kwamen de Turken vlak voor het einde - nadat eerder een doelpunt werd afgekeurd wegens hands - toch nog op gelijk hoogte (1-1).

Desondanks een prima resultaat voor Fortuna, dat bovendien Lars Hutten, Andrija Novakovich en André Vidigal nog miste. FC Twente, dat vlak voor de start van de Jupiler League nog oefent tegen de Turkse club, kan in elk geval qua fysiek haar borst natmaken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen