'Brands slaat eerste slag bij Everton en haalt Richarlison binnen'

22 juli 2018 – Het is een kwestie van tijd voor Marcel Brands zijn eerste grote aankoop gaat doen bij Everton: alle Engelse media weten namelijk zeker dat Richarlison op korte termijn naar Everton vertrekt. Daar wordt de Braziliaan van Watford herenigd met de trainer Marco Silva, die hem naar de Premier League haalde. Brands moet zijn beurs wel meenemen voor de deal: volgens de berichtgeving kost de aanvaller ruim 55 miljoen (!) euro.

'Brands slaat eerste slag bij Everton en haalt Richarlison binnen'

Dat is een stuk minder dan de 12,4 miljoen euro die Watford in de vorige zomer betaalde en daarmee onder andere Ajax - dat op pole position lag voor Richarlison - aftroefde. Daarmee moet de 21-jarige aanvaller de duurste speler in de historie van The Toffees worden, nadat eerder door Ronald Koeman liefst vijftig miljoen euro werd neergeteld voor Gylfi Sigurdsson.

Het wordt voor Brands zijn tweede grote presentatie sinds zijn overstap van PSV naar Everton. Eerder werd trainer Marco Silva aangesteld als de nieuwe hoofdcoach, al was het aandeel van Brands daarin een stuk beperkter. Spelers haalde de technisch manager nog niet naar Goodison Park, maar daar komt als er niets geks gebeurt dus op korte termijn verandering in. Richarlison heeft het trainingskamp van Watford inmiddels al verlaten om zijn deal af te ronden.

Premier League

gerelateerd