Ajacied Johnsen niet bezig met verhuurbeurt komend seizoen

22 juli 2018, 22:30

Dennis Johnsen kwam het afgelopen seizoen amper voor in de plannen van Erik ten Hag en werd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in eerste instantie zelfs niet eens meegenomen naar het trainingskamp van de Amsterdammers. Toch wil de aanvaller komend jaar voor zijn kansen bij het eerste elftal gaan en is hij niet bezig met een eventuele verhuurbeurt. "Ik wil mezelf laten zien tijdens de trainingen."

Dat vertelt hij tegenover Football-Oranje. "Als ik terugkom in Nederland, wil ik in het eerste team komen en zo veel mogelijk minuten maken. Op dit moment ben ik alleen bezig met Ajax en om in het eerste te komen. Niet met een eventuele verhuurbeurt." Afgelopen seizoen kwam hij echter vooral aan de bak als speler van Jong Ajax, voor wie hij zeven doelpunten maakte en acht assists gaf in de Jupiler League.

Johnsen wil komend seizoen het liefste stappen maken om in het eerste van Ajax te komen. Al beseft hij dat de keuze voor Erik ten Hag - die hij bestempelt als een goede, maar strenge trainer - groot is. "Maar stap voor stap wil ik mezelf in het eerste team spelen", aldus de buitenspeler die de vorige zomer voor ongeveer twee miljoen euro overkwam van sc Heerenveen.

Een van zijn mogelijke concurrenten Hassane Bandé raakte in de voorbereiding op dit seizoen zwaargeblesseerd. Dat was in zekere zin 'goed nieuws' voor Johnsen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen