Ervaren Coutinho wil als mentor fungeren voor 'de jonkies' bij NEC

22 juli 2018, 23:27

Gino Coutinho tekende deze zomer een contract bij NEC in de Eerste Divisie. De ervaren doelman wilde eindelijk weer eens onder de lat staan en minuten maken in officiële wedstrijden. Met zijn 36 jaar wil hij komend seizoen een van de steunpilaren in het elftal van Jack de Gier worden. De doelstelling? Terug naar de Eredivisie.

"Dit is namelijk een club die op het hoogste niveau thuishoort", vond de goalie tegenover FOX Sports. "Mooi om hier aan mee te mogen werken." Het liefst doet hij dat uiteraard wel als eerste keeper. Dat is namelijk de reden dat hij besloot bij AZ te vertrekken en niet elders als stand-in aan de slag te gaan. "Ik wil absoluut weer eerste doelman zijn. Wedstrijden spelen ga je missen."

Met zijn ervaring, opgedaan bij onder andere AZ, Excelsior, ADO Den Haag en PSV, wil hij belangrijk zijn voor de jongere spelers in Nijmegen. "Ik ga keihard mijn best doen om een mentor te zijn. Een positieve rol spelen in de kleedkamer en altijd hard trainen. Ik ben niet iemand die op de voorgrond treedt, maar wel iemand die op de achtergrond jongens helpt."

Bij NEC moet hij de concurrentie in het doel aangaan met Marco van Duin. Hij kreeg vorig seizoen de voorkeur boven Joris Delle, die door Pepijn Lijnders werd gepasseerd en vervolgens vertrok uit Nijmegen. Van Duin verlengde zijn aflopende contract wél. Gezien het feit dat Coutinho in enkele oefenduels al de aanvoerdersband droeg, lijkt de strijd dan ook in zijn voordeel beslist. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen