Gisteren gemist: Özil stopt na 'racisme', Vormer wint en verlengt

23 juli 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 22 juli.

Özil stopt per direct als international van Duitsland na 'racisme'

Mesut Özil heeft officieel zijn afscheid aangekondigd als international van Duitsland. De houding van zijn land naar aanleiding van de foto die de middenvelder maakte vlak voor het WK met Turkse president Reccep Tayyip Erdogan staat de speler van Arsenal niet aan. Volgens hem heeft het vooral te maken met het vele racisme in Duitsland en dat is de reden dat hij per direct stopt.

Club Brugge pakt Supercup in België, Groeneveld blinkt uit

Ruud Vormer - die zijn contract heeft verlengd -, Stefano Denswil en Arnaut Groeneveld hebben zondagavond met Club Brugge de Supercup van België [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/335920/club-brugge-pakt-supercup-in-belgie-groeneveld-blinkt-uit/,_blank,gewonnen] ten koste van Standard Luik (2-1). Voor de pauze werd via Hans Vanaken (assist van Groenveld) en Wesley Moraes het verschil al gemaakt. Hoewel de bekerwinnaar van afgelopen seizoen nog flink aandrong, kwam het niet verder dan de aansluitingstreffer van Edmilson Junior.

Van den Brom kritisch na zege: "Minste duel van voorbereiding"

John van den Brom was ondanks de 0-1 overwinning van AZ bij Zulte Waregem zondagmiddag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/335911/van-den-brom-kritisch-na-zege-minste-duel-van-voorbereiding/,_blank,niet content] met wat zijn ploeg had laten zien op Belgische bodem. Een kleine week voor de ontmoeting met Kairat Almaty in de Europa League was er volgende oefenmeester nog genoeg te verbeteren bij zijn elftal. "Dit was de minste wedstrijd van de voorbereiding die we hebben gespeeld."

'Brands slaat eerste slag bij Everton en haalt Richarlison binnen'

Het is een kwestie van tijd voor Marcel Brands zijn eerste grote aankoop gaat doen bij Everton: alle Engelse media weten namelijk zeker dat Richarlison op korte termijn naar Everton vertrekt. Daar wordt de Braziliaan van Watford herenigd met de trainer Marco Silva, die hem naar de Premier League haalde. Brands moet zijn beurs wel meenemen voor de deal: volgens de berichtgeving kost de aanvaller ruim 55 miljoen (!) euro.

Fortuna geeft voorsprong weg tegen het Turkse Göztepe SK

Fortuna Sittard heeft het trainingskamp in Hoenerloo afgesloten met een gelijkspel tegen Göztepe SK (1-1). Dat was een kleine teleurstelling, omdat de gelijkmaker pas twee minuten voor het einde werd gemaakt door Axel Ngando, die de treffer van Lisandro Semedo ongedaan maakte. Bovendien speelde de Turkse ploeg al met een man minder, na de rode kaart van Alpaslan Özturk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen