Preud'homme vond Standard niet de mindere, Leko looft Letica

22 juli 2018, 23:18

Michel Preud'homme begon zijn nieuwe tijdperk bij Standard Luik zondagavond met een nederlaag in de Belgische Supercup (2-1). Hoewel de oefenmeester vond dat zijn ploeg te weinig had gecreëerd, vond hij zijn elftal ook zeker niet veel minder dan landskampioen Club Brugge. "Alleen ontbrak de finesse in balbezit."

Dat analyseerde de verliezend coach na het duel. Maar vlak voor de pauze zag hij tien hele slechte minuten van zijn ploeg. "We hadden een black-out", benoemde de voormalig FC Twente-trainer het spel van zijn ploeg. "Voor rust hebben we niet veel gecreëerd, maar Brugge ook niet. Alleen bij dode spelmomenten, omdat wij slecht posities innamen. Voor de rest hebben we niks weggegeven."

In het tweede bedrijf kreeg Standard veel meer druk op de bal en was het meermaals heel dichtbij de gelijkmaker. Onder andere Junior Edmilson, hij vertrekt maandag bij Standard Luik om in Qatar aan de slag te gaan, was dichtbij de 2-2, wat zijn tweede treffer had betekend. "Ik wil actie, vanaf minuut één, en dat hebben we niet gedaan. Tactisch zat het wel goed", oordeelde Preud'homme.

Zijn winnende collega Ivan Leko was ook maar deels tevreden. "Het was een goede wedstrijd van ons. Na rust was het moeilijker, omdat Standard intensiever ging pressen en wij niet zo fris waren", was hij eerlijk. Daarom had hij complimenten over voor zijn keeper Karlo Letica, die deze zomer overkwam van het Kroatische Hajduk Split. "Hij heeft een uitstekend debuut achter de rug."