Emmen heeft zin in 'ontdekkingstocht' door Eredivisie

23 juli 2018, 08:48   Bijgewerkt: 23 juli 2018, 09:36

FC Emmen staat voor hun eerste Eredivisie-avontuur. De Drentenaren oefenen vooralsnog niet onverdienstelijk, want ze versloegen zowaar FC Groningen (1-0). Trainer Dick Lukkien wrijft af en toe nog in zijn ogen. "De derde wedstrijd is al in de Arena."

De eeuwige eerstedivisionist promoveerde in mei plots via de play-offs voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie. Voorzitter Ronald Lubbers begint zelfs een beetje kopzorgen te krijgen over de mogelijke drukte. "We willen niet dat mensen te lang op hun biertje wachten", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. De preses ziet graag dat FC Emmen seizoenenlang in de Eredivisie blijft. "Het seizoen moet in teken staan van doorontwikkelen. Kijk ook naar hoe VVV het het afgelopen seizoen gedaan heeft."

Dick Lukkien kan het af en toe nog niet geloven. "De derde wedstrijd spelen we al in de Arena. Het wordt een ontdekkingstocht." Ook aanvoerder Anco Janssen kijkt uit naar het aankomende seizoen. "We mogen nog steeds trots zijn", doelt de captain op de promotie. "Maar tegelijkertijd willen we prestaties leveren." In de oefenpot tegen FC Groningen leverden de Rood-Witten die, want ze wonnen met 1-0. Jansen: "In elk geval een indicatie dat we iets kunnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen