Wie kan Ajax treffen in eventuele derde voorronde?

23 juli 2018, 10:11   Bijgewerkt: 23 juli 2018, 12:27

Het is nog een beetje vooruitlopen op de zaken, maar in Amsterdam zullen ze vast woensdag om 12.00 uur voor de televisie zitten. Dan vindt de loting voor de derde ronde van de Champions League-kwalificatie plaats. En de kans dat Ajax een moeilijke tegenstander treft, is groot. 

Ajax mag dan genieten van een geplaatste status en daardoor Benfica, Dinamo Kiev en de winnaar van FC Basel - PAOK Saloniki ontlopen. Dat wil niet zeggen dat de eventuele tegenstander na winst op Sturm Graz een eitje wordt. Een overzicht van de mogelijke tegenstanders in de volgende kwalificatie ronde.

Fenerbahçe

De Turken worden sinds dit seizoen gecoacht door Phillip Cocu. De oud-oefenmeester van PSV kent Ajax door en door en kan zijn ploeg daardoor tactisch afstemmen op het spel van de Amsterdammers. In de oefenwedstrijd tegen Feyenoord liet het elftal uit Istanbul geregeld uitstekend voetbal zien, maar gaven ze in de slotfase de overwinning uit handen dankzij een knappe comeback van de Rotterdammers. 

Spartak Moskou

Ajax tegen Russische tegenstanders in de voorronde van de Champions League is geen gelukkige combinatie. Twee jaar geleden gingen de Amsterdammers af als een gieter tegen FK Rostov. De laatste keer dat Ajax tegen Spartak Moskou speelde, bleken de Russen ook veel te sterk. In maart 2011 troffen beide ploegen elkaar in de knock-outfase van de Europa League. Spartak won in Amsterdam met 0-1 en was in eigen land met 3-0 te sterk.

Standard Luik

De Belgische equipe eindigde het afgelopen seizoen als tweede in de competitie en pakte de beker door in de finale van AA Gent te winnen. De ploeg van oud-FC Twente-trainer Michel Preud'homme maakte vooral in de laatste paar wedstrijden indruk. In de reguliere competitie eindigde Luik slechts als zesde, maar dankzij een ijzersterke serie in de play-offs voor het kampioenschap kwamen Preud'homme en co op de tweede plaats terecht. Het leverde ze een ticket voor de CL-voorronde op.

Slavia Praag

Misschien de minst bekende naam van dit rijtje. Slavia Praag eindigde net als Standard Luik als tweede en pakte de beker. De Tsjechen zijn inmiddels ook al aan het nieuwe seizoen in de Czech Liga begonnen. Dat deden ze uitstekend: Sigma Omolouc werd dinsdag met 0-3 verslagen. Op dit moment heeft de club uit Tsjechië dus meer wedstrijdritme, al kan dat over een paar weken natuurlijk weer zijn rechtgetrokken.

Kortom, makkelijk wordt het niet voor de Ajacieden. En bovenal moeten ze eerst maar eens zien af te rekenen met Sturm Graz. Het tweeluik met de Oostenrijkers begint woensdag om 20.30 in de Johan Cruijf Arena, waarna exact een week later de return in Oostenrijk volgt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen