Friday maakt indruk bij AZ: "Op dit moment onze eerste spits"

23 juli 2018, 10:58

De naar Wolfsburg vertrokken spits en aanvoerder Wout Weghorst lijkt in de punt van de aanval opgevangen te worden door Fred Friday. De Nigeriaan van AZ manifisteert zich na een verhuurperiode bij Sparta Rotterdam uitstekend in Alkmaar, ziet ook technisch directeur Max Huiberts. 

 

"Op dit moment is hij onze eerste spits en dat zal hij nog wel even blijven", meldt de TD in De Telegraaf. Friday kon in zijn eerste anderhalf jaar geen echte potten breken bij AZ, werd vervolgens verhuurd aan Sparta Rotterdam en lijkt weer te zijn opgebloeid. In de voorbereiding scoorde de 23-jarige aanvaller al zes keer. "Hopelijk houdt hij deze lijn vast."

Huiberts is lovend over de instelling van zijn spits. "Fred is goed teruggekomen van zijn vakantie en speelt bijna alles. Ik vind het knap en ben er heel blij mee dat hij zich op dit moment zo manifesteert. Hij laat zien waarom we hem twee jaar geleden naar Nederland hebben gehaald."

Ondanks Friday in vorm zoekt AZ nog steeds een nieuwe nummer negen. De Alkmaarders willen ADO-spits Bjørn Johnsen vastleggen, maar de Hagenaren werken vooralsnog niet mee. "Dankzij Fred zit daar niet zo heel veel druk op", besluit Huiberts. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen