Bednarek blikt terug op promotie: "Was mijn leukste periode"

23 juli 2018, 11:25   Bijgewerkt: 23 juli 2018, 11:39

Filip Bednarek promoveerde het afgelopen seizoen met De Graafschap via de play-offs naar de Eredivisie. De doelman, die onlangs transfervrij vertrok naar SC Heerenveen, kijkt met genoegdoening terug op die beslissende wedstrijden en de sfeeracties. "Ik kan me helemaal vinden in de beleving van supporters." 

Volgens de 25-jarige Pool waren de sfeeracties belangrijk voor de fantastische ambiance die rondom de wedstrijden van De Graafschap hing. "De allermooiste sfeeracties die de Brigata Tifosi (zoals de harde kern van De Graafschap heet, red.) heeft gemaakt, waren die van de play-offs", vertelt de goalie tegen Awaydays NL. "Vooral als je nagaat dat ze in anderhalve week vier van zulke enorme sfeeracties hebben gemaakt. Het was mijn leukste periode als keeper. Er waren veel belangen, spanning en waar het natuurlijk omgaat, de prijzen."

De doelman, die namens De Graafschap 81 wedstrijden onder de lat stond, vertelt van nature heel begaan te zijn met voetbalfans. "Ik kan me helemaal vinden in de beleving van de supporters. Uiteindelijk ben ik een winnaar, dus ook een beetje supporter. Het gaat me veel aan of het team verliest of wint, dus ik heb ook veel te doen met de supporters van De Graafschap." 

Zeker in de lastige uitwedstrijd tegen Almere City, waar de Superboeren dankzij een late pingel van Fabian Serrarens ternauwernood gelijkspeelden, was de beleving van Bednarek groot. "Er ging niets meer dan adrenaline en blijheid door me heen. Zo ben ik en uiteindelijk was dat doelpunt gewoon enorm belangrijk voor de promotie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen