Europa League: zware route Vitesse, Feyenoord naar Oostblok

23 juli 2018, 14:25   Bijgewerkt: 24 juli 2018, 15:27

Vitesse wacht een loodzware route op weg naar de groepsfase van de Europa League. In de derde voorronde wacht PAOK (Griekenland) of FC Basel (Zwitserland), mits de Arnhemmers de horde Viitorul Constanta nemen. Feyenoord treft de winnaar van Gornik Zabrze (Polen) - Trencin (Slowakije). AZ lootte maandag het Tsjechische Sigma Olomouc. Ook Ajax hoorde zijn eventuele tegenstander.

Feyenoord is een van de dertien ploegen die instroomt in de derde voorronde van de Europa League. Door een geplaatste status wisten de Rotterdammers van tevoren dat zij onder meer Olympiakos Piraeus, Girondins Bordeaux en FC Kopenhagen zouden ontlopen. Gornik Zabrze eindigde vorig seizoen als vierde in de Poolse competitie, Trencin is de nummer vijf van Slowakije.

Vitesse moet zich eerst ontdoen van het Roemeense Viitorul Constanta. Zodra dat gelukt is, wacht PAOK of Basel, waar hun voormalige spits Ricky van Wolfswinkel onder contract staat. Basel is twintigvoudig kampioen van Zwitserland, maar werd afgelopen seizoen onttroond door Young Boys. PAOK is de nummer twee van Griekenland. AZ zit in dezelfde situatie. De Alkmaarders maken zich op voor een tweeluik met FC Kairat uit Kazachstan. Als AZ die horde succesvol neemt, wacht de nummer vier van Tsjechië: Sigma Olomouc.

Ajax zat al in de koker van de Champions League-loting, maar bij een nederlaag tegen Sturm Graz rest voor de Amsterdammers de kwalificatie van de Europa League. In dat scenario is het Ierse Dundalk, dat al eens tegen AZ speelde, of AEK Larnaca uit Cyprus de opponent.

De heenduels worden op donderdag 9 augustus gespeeld, de returns staan een week later op het programma. De winnaars gaan door naar de play-offs, de laatste voorronde voor het bereiken van het eindtoernooi. Voor de play-offs wordt op 6 augustus geloot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen