Tadic wil een leider bij Ajax zijn: "Je moet elke wedstrijd winnen"

24 juli 2018, 07:37

Dusan Tadic wil uitgroeien tot een van de leiders bij Ajax. De zomeraanwinst van de Amsterdammers wil belangrijk zijn bij de club, van wie hij naar eigen zeggen al jarenlang fan is. De van Southampton overgekomen aanvaller annex middenvelder viel voor de plannen van Henk Veldmate en Marc Overmars. "De plannen die zij mij schetsten, zijn mijn plannen."

Dat vertelt hij in het Algemeen Dagblad tijdens zijn presentatie. In plaats van vechten tegen degradatie met Southampton, wil hij spelen om de knikkers in Amsterdam. "Ajax wil titels winnen en ik ook. En ik wil jonge spelers helpen. Laten zien dat ze hard moeten werken. Dat karakter het belangrijkst is en dat elke dag een mogelijkheid is om beter te worden."

Dat hij naar Ajax vertrok, had overigens niet alleen met de toekomstplannen te maken. Ook wil hij ooit nog een keer in de Champions League voetballen én was hij vroeger een fan van de Amsterdammers. "Het was de club waar altijd overal shirtjes van hingen. Het geeft kippenvel om hier te mogen spelen. Op de PlayStation speelde ik met Johan Cruijff. In de players legendmodus. Oudere mensen kunnen mooi over hem vertellen."

Om succesvol te zijn en prijzen te pakken met zijn nieuwe club, ligt er veel druk. Daar maalt Tadic echter niet om. "Je moet elke wedstrijd winnen, dat is het mooie aan Ajax. Het komt goed uit, want ik ben een winnaar", verzekert hij. Het duel met Sturm Graz in de voorronde van de Champions League komt vermoedelijk nog wel te vroeg, maar toch is hij bereid om woensdagavond minuten te maken als Erik ten Hag dat nodig acht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen