Van Leeuwen: "Spelersbudget lager dan is voorgespiegeld"

24 juli 2018, 07:53   Bijgewerkt: 24 juli 2018, 08:02

Ted van Leeuwen zou liever vandaag dan morgen nieuwe spelers presenteren bij FC Twente. Maar hoewel de (financiële) toekomst vorige week werd verzekerd, kon de technisch directeur nog geen enkele aanwinst presenteren. Volgens hem heeft dat mede te maken met het feit dat het spelersbudget lager is dan hem werd voorgehouden. "Feit is dat het spelersbudget lager is dan mij werd voorgespiegeld toen ik hier naar toe werd gelokt."

Dat vetelt hij tegenover TC/Tubantia. "Feit is ook dat er, ondanks alle problemen, al transfers voorbereid hadden kunnen worden in de periode dat ik hier nog niet was. Dat is niet gebeurd", legt hij uit. Toch zijn er nog zeker acht á nieuwe spelers nodig, waar eerder Xandro Schenk, Wout Brama en Tim Hölscher permanent werden gehaald. Ondanks de druk van buitenaf, wil Van Leeuwen vooral niet overhaasten.

"Je kunt je geld maar één keer uitgeven en als je het verkeerd doet, heb je daar het hele seizoen last van en het jaar daarna ook nog." Van Leeuwen wil vooral proberen om spelers te halen die in de toekomst meer waard worden, zoals AZ regelmatig doet. "Talentvolle spelers halen en die voor minstens drie jaar laten tekenen, om ze vervolgens voor veel geld te kunnen doorverkopen."

De Tukkers hebben weliswaar het grootste spelersbudget van de hele Eerste Divisie, toch is het minder dan de eerder gecommuniceerde 4,5 miljoen euro. "Ik ga geen bedragen noemen, maar er is minder te besteden dan iedereen denkt. En een beperkende factor is dat we slechts contracten voor twee seizoenen kunnen aanbieden. Want voor die periode zijn we gedekt dankzij de hulp van de investeerders."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen