Werkgroep start inzamelingsactie voor standbeeld Johan Cruijff

24 juli 2018, 08:36   Bijgewerkt: 24 juli 2018, 08:43

De werkgroep 'Deze man verdient een standbeeld' heeft het initiatief genomen om geld in te zamelen om een standbeeld te maken voor Johan Cruijff in Amsterdam. Volgens de organisatie verdient 'de beste voetballer van Nederland' een standbeeld in eigen land. 'Deze actie is niet door iemand georganiseerd, maar voor iemand.'

Dat staat te lezen op de website van de organisatie, die speciaal voor dit doel werd opericht. "Het staat buiten elke discussie dat Johan Cruijff de beste voetballer is die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht", vertelt woordvoerder Herjan Pullen. "Tevens is hij een inspirator voor ons allemaal. Deze man verdient een standbeeld."

Tegen Sturm Graz wordt woensdagavond de eerste inzamelingsactie gehouden en de doelstelling is om over twee seizoenen het standbeeld te onthullen. Doneren kan ook via website. Eerder werd voor Ajax-icoon Bobby Haarms een soorgelijk initiatief gestart: destijds werd er binnen drie weken zestigduizend euro opgehaald en stond het beeld er begin 2011.

In Barcelona werd eerder een stadion vernoemd én een standbeeld geplaatst van Cruijff. Na veel gedoe werd eerder dit jaar ook besloten om het Ajax-stadion definitief te veranderen in de Johan Cruijff Arena. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen