Vitesse treft Hagi in de Europa League: "Zijn balgevoel is zó goed"

24 juli 2018, 09:11   Bijgewerkt: 24 juli 2018, 09:16

Met Viitorul Constanta treft Vitesse een op z'n minst bijzondere opponent in de voorronde van de Europa League. Niet alleen is Gheorge Hagi de trainer van de Roemenen, ook is Bradley de Nooijer – de zoon van FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer – actief in Ovidiu. Hij is vol lof over zijn coach.

"Als ik in de taxi zit, vraagt de chauffeur soms wat ik hier doe. Als ik dan vertel dat ik bij Viitorul voetbal, is het eerste wat ze zeggen: 'You play for Hagi? He is the best'", vertelt De Nooijer tegenover De Gelderlander. "Hij niet alleen hier populair. Als we aan de andere kant van het land tegen Cluj spelen, schreeuwt het publiek van de tegenstander zijn naam."

Volgens De Nooijer is het nog altijd duidelijk zichtbaar dat Hagi een hele grote voetballer was. "Wat ik hier meemaak, is bizar", vertelt hij. "Soms doet hij mee. Als joker in een partijspel bijvoorbeeld. Het balgevoel in zijn linkervoet is nog zó goed. Wil hij dat we tijdens een oefening de bal bij de tweede paal leggen, doet-ie het eerst even voor."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen