Spoorboekje: cruciaal duel voor Ajax, Clasie naar Feyenoord

25 juli 2018, 16:44

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 25 juli.

Nieuws

Clasie weer Feyenoorder

Jordy Clasie verliet gisteren het trainingskamp bij Southampton en is op weg naar Feyenoord, zo meldde Voetbal International. Het wachten is op een officiële aankondiging vanuit De Kuip. Die is ver weg meer, want Clasie zal zich vandaag melden in Rotterdam.

Specials

Wat voor ploeg is Sturm Graz?

Meteen gaat het voor Ajax vanavond (woensdag) om de knikkers. Sturm Graz is slechts de eerste horde op weg naar de groepsfase van de Champions League. De gedachten bij een tegenstander uit Oostenrijk gaan automatisch terug naar het dramatische tweeluik met Rapid Wien. Is Sturm Graz een vergelijkbare tegenstander? FCUpdate.nl zocht het uit met Remiqz.

Wedstrijden

ADO Den Haag - Athletic Bilbao (19.00 uur)

De voorbereiding bij ADO Den Haag verloopt alles behalve voorspoedig. Drie keer werd er onverwacht verloren en de zorgen van Alfons Groenendijk zijn logischerwijs dan ook groot. Desondanks wilde hij nog niet van al te veel paniek spreken, al is het wel lekker als hij ook een goed resultaat boekt met zijn ploeg. Daarnaast zal hij de fitheid van enkele spelers, onder wie topscorer Bjørn Johnsen, graag willen testen.

Ajax - Sturm Graz (20.45 uur)

Voor Erik ten Hag staat vanavond de eerste écht belangrijke wedstrijd van dit seizoen op het programma. Dat er in de voorbereiding vaker werd verloren dan gewonnen, is niet relevant. Onder Peter Bosz was de voorbereiding echter ook dramatisch en stonden de Amsterdammers uiteindelijk wel in de finale van de Europa League. Daar wil Ten Hag in elk geval voorlopig nog niet komen: want dat zal betekenen dat er uitschakeling volgt in de voorronde van de Champions League. En dat mag tegen Sturm Graz niet gebeuren. 

Celtic - Rosenborg BK (20.45 uur)

Rosenborg BK, tegen wie Ajax vorig seizoen haar Waterloo nog vond in de voorronde van de Europa League, ontsnapte vorig week diep in blessuretijd aan een blamage tegen het IJslandse Valur Reykjavík, dankzij een late penalty die werd benut door Nicklas Bendtner. Tegen Celtic zullen de Noren echter uit een heel ander vaatje moeten tappen om niet uitgeschakeld te worden. 

Voetbal op tv

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1 - sportjournaal met onder andere het laatste voetbalnieuws

20.00 uur: Ajax - Sturm Graz, Ziggo Sport - live verslag van het duel in de voorronde van de Champions League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen