Zidane kan award prolongeren, ook Martínez en Dalic kanshebber

24 juli 2018, 14:47

Zinedine Zidane is, net als Sarina Wiegman, kanshebber om zijn prijs als 'Wereldcoach van het Jaar' te prolongeren. De coach die met Real Madrid voor het derde seizoen op rij de Champions League won, is een van de tien genomineerden voor de award in 2018. Verder maken ook bondscoaches Zlatko Dalic, Gareth Southgate, Roberto Martínez, Didier Deschamps en Stanislav Cherchsov kans op de eretitel.

De bondscoaches worden geloofd om hun stuk voor stuk knappe prestaties tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Tot slot kunnen ook Ernesto Valverde, Diego Simeone, Jürgen Klopp, Massimiliano Allegri en Pep Guardiola rekenen op een uitverkiezing van de jury. Uiteindelijk bepalen overigens journalisten, fans, bondscoaches en aanvoerders wie er met de eretitel vandoor gaat.

Zidane won in 2017 de eretitel, terwijl in 2016 de award was weggelegd voor Claudio Ranieri. In 2015 won Luis Enrique, terwijl Joachim Löw in 2014 werd beloond voor zijn WK-titel met Duitsland. In dat perspectief is Deschamps een van de grote favorieten, al kreeg de Franse coach wel veel kritiek op de verdedigende instelling van Frankrijk. Mocht Zidane worden verkozen, is hij de eerste trainer ooit die deze prijs voor de tweede keer wint. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen